Divertimento Jeugdstrijkorkest

Het Divertimento Jeugdstrijkorkest bestaat al enige jaren en heeft  succesvolle tournees door Nederland en Frankrijk gemaakt en staat o.l.v. Helena van Tongeren (altvioliste) en Christiane Belt (violiste). In eerste instantie bestond dit orkest voornamelijk uit "eigen leerlingen", omdat er in deze regio een grote vraag blijkt te zijn naar dit soort van strijkorkesten staat dit orkest nu ook open voor gemotiveerde leerlingen van andere docenten. Dit orkest werkt in projectvorm zodat leerlingen naast deelname aan de andere jeugdorkesten uit de regio ook in dit orkest mee kunnen spelen.

Uniek: Divertimento werkt anders dan de andere orkesten in de regio, wij vinden het erg belangrijk dat de leerlingen bewust luisteren en leren samenspelen. De repetities staan o.l.v. Christiane Belt en Helena van Tongeren maar het doel is om de leerlingen helemaal zelf te laten spelen en reageren, een vorm van kamermuziek. De concerten zijn dan ook zonder dirigent en de solisten zijn de orkestleden zelf. Gedurende de projecten rouleren de leden zodat het samenspelen vanuit vele kanten kan worden ervaren.

kijk voor het actuele programma op:

http://divertimentojeugdstrijkorkest.nl/


Omdat orkestspelen voor iedereen leuk moet zijn hebben wij voor de wat jongere leerlingen nu ook het Jong Divertimento opgericht, dit orkest is er om jongere leerlingen klaar te stomen voor het Divertimento Jeugdstrijkorkest. Naast het trainen van orkesttechnieken geven wij extra aandacht aan het reageren op elkaar, samen ademen, aangeven en het echte muziek maken, want daar beleef je veel plezier aan en plezier vinden wij een van de belangrijkste aspecten bij het musiceren.